Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Europese luchtvaartmaatschappijen en Israel verhinderen inleefreis Palestina

Share

Met de Internationale Missie naar Palestina wilde men op uitnodiging van 15 Palestijnse organisaties een 10 daagse op inleefreis naar  Palestina organiseren.  Aangezien Israel de Palestijnse gebieden controleert moest de reis via Tel Aviv verlopen.
De Israelische overheid zag het initiatief als een bedrijging en verhinderde dat de 500 deelnemers op hun bestemming geraakten: Europese luchtvaartmaatschappijen weigerden passagiers in opdracht van Tel Aviv en vluchten werden vertraagd. En zij die wel Tel Aviv bereikten kregen geen vrije doorgang tot de Palestijnse gebieden (Westelijke Jordaanoever en Jerusalem) maar werden opgepakt en naar gevangenissen afgevoerd.

Voormalig Radio Centraal Redactie-medewerker Peter Terryn was erbij en vertelt over zijn wedervaren. Hij begint met een respons op de benaming “flytilla” die aan het initiatief gegeven werd. 

0 Comments on “Europese luchtvaartmaatschappijen en Israel verhinderen inleefreis Palestina”

Leave a Comment