Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

G1000/G32: terug- en vooruitblikken

Share

Afgelopen vrijdag was D-day voor de unieke oefening in  burgerdemocratie.
We bespreken met Francesca Vanthielen het concept en  de resultaten van de oefening en werpen ook een vooruitblik op de G32 die tegen april de bevindingen van de G1000 tot een dokument met konkrete voorstellen moet uitwerken.
De binnenlandse respons was overwegend positief maar in bepaalde gevallen niet echt konstruktief, met geklaag over het feit dat het communautaire niet genoeg aan bod kwam, tot oproepen aan de organisatoren om maar een partijkaart aan te schaffen. “Wij Vlamingen blinken soms uit in cynisme en dat is bijzonder jammer”. In het buitenland werd met interesse naar het initiatief gebleven en bleef zuurpruimerij acheterwege.
Het wordt uitkijken wat de beleidsmakers zullen doen met de adviezen van het rapport dat er in april zal komen. “We hopen dat het rapport zoveel mogelijk als werkinstrument zal gebruikt worden door de politiek. ” aldus Vanthielen, en ze heeft goede hoop dat dat ook zal lukken.
Links:
– presentatie over G1000 HIER
resultaten/aanbevelingen G1000

0 Comments on “G1000/G32: terug- en vooruitblikken”

Leave a Comment