Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Wouter Van Besien (Groen!) over de Begroting

Share

De onderhandelaars, en de liberalen in het bijzonder, voerden de discussie over de begroting afgelopen week meer in de media dan aan de onderhanelingstafel.  Ook N-VA kwam aan bod, maar Goen!, de andere oppositiepartij, hoorden we amper. Dus bellen we voorzitter Wouter Van Besien.

Alhoewel hij visie mist in wat er op tafel ligt onderschrijft  hij wel twee van de belangrijkste voorstellen van Di Rupo, ttz het aanpakken van de Notionele Intrest en besparingen in de kost op de gezondheidszorg. Dat laaste dan door vermijden van overconsumptie en het goedkoper maken van medicijnen.

De rethoriek  over besparingen versus nieuwe belastingen vindt hij vals: “Zowel besparingen als belastingen zullen gevoeld worden; de vraag is ‘door wie?’
Als het aanmodderen verder duurt bestaat er een risico dat het wantrouwen in Belgisch staatspapier toeneemt, wat dan zou kunnen leiden tot het opleggen van een zakenkabinet zoals in Griekenland en Italie. Voor Van Besien zou dit een totaal verlies van de politieke klasse betekenen en hij is  daarom absoluut tegen.

Wat betreft de kap van de bomen in de De Keyserlei vindt hij dat de stad kortzichtig is en prestigearchitecten beter moet sturen.

0 Comments on “Wouter Van Besien (Groen!) over de Begroting”

Leave a Comment