Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De heruitvinding van de samenleving – gesprek met Jan Blommaert

Share

Midden oktober meldde Angela Merkel, leider van een bescheiden Europees land, dat de multiculturele samenleving failliet is. Dat is waar, zegt Jan Blommaert, hoogleraar taal, cultuur en globalisering aan de universiteiten van Tilburg en Gent, maar dat betekent niet dat links daaraan schuldig is. Blommaert kroop in zijn pen, en geeft zijn visie op de samenleving in zijn boek “de heruitvinding van de samenleving“. Wij vroegen hem waarom de samenleving heruitgevonden moet worden, welke antwoorden links heeft op de crisis, wat we met het onderwijs moeten aanvangen, en wat die mieren op de kaft van het boek doen.

0 Comments on “De heruitvinding van de samenleving – gesprek met Jan Blommaert”

Leave a Comment