Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Overkapping van de ring: eerste stappen of loze beloften?

Share

Burgemeester Patrick Janssens verklaarde op Klara dat hij het overkappen van de ring een fantastisch idee vindt. Maar er zijn  financiele bezwaren en bovendien legt Europa veiligheidsregels op die het technisch heel moeilijk maken, aldus Janssens. Toch verwacht hij dat na de verkiezingen de eerste stappen zullen gezet worden in die richting en dat over 50 jaar de ring wel zal overkapt zijn.

Volgens Manu Claeys van stRaten General draait Janssens de Antwerpenaars een rad voor de ogen: “Hij weet heel goed dat juist door de keuze voor het BAM tracé de overkapping er nooit zal komen. Ter hoogte van het sportpaleis wordt dat technisch onmogelijk en op de rest van de ring zal het niet mogen wegens de Europese veiligheidsnormen. ”
“Als gekozen wordt voor het Meccano tracé kan het zwaar internationaal verkeer van de ring gehaald worden, en dan mag de overkapping wel.”

StRAten Generaal organiseert een Tunnelcongres op woensdag 7 maart in het Proviciehuis.

0 Comments on “Overkapping van de ring: eerste stappen of loze beloften?”

Leave a Comment