Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Sweet Micky maakt het bont

Share

Michel “Sweet Micky” Martelly werd in mei 2011 aangesteld als president President van Haïti. Hij interpreteert zijn ambt nogal ruim en neemt het daarbij niet al te nauw met de grondwet; met bijvoorbeeld de arrestatie van parlementsleden en de afzetting van burgemeesters… Maar bovendien zou hij een Amerikaans paspoort hebben, waardoor hij grondwettelijk gezien geen president kan zijn.

Ondertussen wordt ex-president Aristide aangeklaagd voor verduistering en drugshandel. Die aanpak contrasteert met de behandeling van ex-dictator Jean-Claude “Baby Doc” Duvalier. De klachten tegen hem in verband met mensenrechten schendingen werden onontvankelijk verklaard.

We spreken met Joris Willems die in de hoofdstad Port-au-Prince zit. Hij heeft het verder nog over  ex militairen die zich in niet officiële milities organiseren, onder het mom van het heroprichten van het leger. De overheid gedoogt, wat aangeeft dat het over sympathisanten van Duvalier gaat, met wie de nieuwe president blijkbaar niet slecht overeenkomt.

0 Comments on “Sweet Micky maakt het bont”

Leave a Comment