Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Fraude in de diamantsector – Diamantgate

Share

 Apache  liet haar licht schijnen op de minder koosjere kant van de Antwerpse diamentsector: al decennia lang  duiken er fraudezaken op, met regelmatig dezelfde spelers,  en toch slaagt de Belgische justitie er niet in om de een eind te stellen aan de massale fraude: er wordt momenteel een oorlog binnen de Antwerpse justitie uitgevochten, waarbij Procureur Generaal Yves Liégeois de schijn wekt frauderende diamantairs terwille te zijn door Substituut Peter Van Calster te dwardbomen en in achterkamers te onderhandelen met advocaten van de diamantsector.   

Maar ook het grootste deel van de parlementaire politieke klasse geeft niet de indruk om in deze het algemeen belang na te streven: door de diamantsector betaalde advocaten, Verstraeten en Haelterman, houden de pen vast  bij het opstellen van mogelijks ongrondwettelijk afkoopwetten, die  een aparte justitie creeren voor grote  fraudeurs, door ze niet te straffen (door toe te laten de fraude quasi zonder boete af te kopen). Politici presteerden het zelf om zelf openlijk lobbyist te spelen door een  “Diamantclub” te stichten.

Text en uitleg door George Timmerman van Apache. ” In deze tijden van bezuiniging stemt het tot nadenken dat er in Antwerpen binnen justitie  een open conflict bestaat over de aanpak  terwijl er  voor miljarden € gefraudeerd wordt in de diamantsector.”

0 Comments on “Fraude in de diamantsector – Diamantgate”

Leave a Comment