Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Arm Vlaanderen

Share

Armoede in Vlaanderen is in opmars: kinderarmoede verdubbelde het afgelopen decennium en meer dan 10% van de Vlamingen leeft in armoede. Het begint ernaar uit te zien dat Vlaanderen faalt in haar armoedebeleid en dat de Decenniumdoelen  niet gehaald zullen worden.
Het probleem concentreert zich in de steden zegt Peter Heirman van het Vlaams Netwerk van Verenigingen Waar Armen het Woord nemen. De helft van de Vlaamse armen woont in Antwerpen of Gent.
In Antwerpen is 20% van de bevolking arm, er zijn 12.000 leefloners en niet minder 8500 gezinshoofden moet een beroep doen op de voedselbank (1000 meer dan een paar jaar geleden) .

“Het is nu niet het moment om de werkloosheidsuitkeringen te doen dalen. Integendeel, de uitkeringen moeten opgetrokken worden want ze blijven achter. Je gaat mensen niet activeren door niets anders te doen dan uitkeringen af te pakken. Er is nood aan begeleiding. Nu bestrijdt men de armen, niet de armoede.”
“Er moeten keuzes gemaakt worden. De echte vennootschapsbelasting  ligt op 9% in plaats van 33%. De belastingen moeten dus meer op de sterkste schouders gelegd worden.”

0 Comments on “Arm Vlaanderen”

Leave a Comment