Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Het licht aan! Visie N-VA en PVDA op elektriciteitsbeleid

Share

Onlangs hoorden we nogmaals dat het schrappen van  investeringen in nieuwe centrales en de sluiting van oude kern- en andere centrales binnen een aantal jaren voor stroompannes zal zorgen als niet ingegrepen wordt.

We praten over de problemathiek met  Bert Wollants van N-VA (Federaal Parlement) en Tom De Meester van PVDA (kandidaat gemeenteraad Gent), twee partijen die tot nu toe minder in de kijker liepen in het energie-debat.
Bert Wollants zat mee aan de pen van een N-VA-brochure over energie en energiebeleid en de partij komt binnenkort met een beleidsplan.
Tom De Meester  is energie-specialist voor de  PVDA en hakt op zijn weblog  in op Electrabel en het overheidsbeleid.

Beiden zijn het erover eens dat er een investeringsplan moet komen om nieuwe centrales te bouwen. N-VA gelooft niet dat de overheid op een efficiente manier aan elektriciteitsproductie zou doen en pleit voor stimulansen voor investeerders. Voor de PVDA is de liberalisering een mislukking en is de overheid juist wel  aan zet.

PVDA wil de wet op sluiting van de kerncentrales uitvoeren, N-VA niet. Bert Wollants vindt de stelling dat de twijfels rond de sluiting van de centrales en de deals met Electrabel investeerders in nieuwe centrales hebben afgeschrikt,  overroepen.  Beide partijen zijn wel voor een hogere bijdrage van de afgeschreven atoomcentrales.

0 Comments on “Het licht aan! Visie N-VA en PVDA op elektriciteitsbeleid”

Leave a Comment