Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Gaza conflict geimporteerd in Antwerpen

Share

De pro-Israël lobby hield vorige week haar jaarlijkse hulde aan het Israëlisch leger met een concert in het Antwerps provinciehuis; georganiseerd door het protestants-fundamentalische  “Christenen voor Israël” en het joods-zionistisch B’nai B’rith. De ongelukkige timing, midden in de beschietingen die bijna 170 Palestijnen en drie Israeli doodden, deden sympathiserende politici Yves Leterme en Monica De Coninck hun aangekondigde toespraken afgezeggen. Ludo Van Campenhout (N-VA) en Mia De Schamphelaere (CD&V) waren er echter wel bij. Van Campenhout koos voor de vlucht vooruit en stelde dat het protest  tegen het concert dat doorging voor het provinciehuis juist een reden waren om zijn steun aan het Israëlisch leger te betuigen. 

We gingen kijken naar dat protest dat bestond uit een 200 tal mensen aan de overkant van de Elisabethlei, met een belangrijke delegatie van Intal.  En verder een dozijn actievoerders van het extreem rechts Nieuw Solidaritisch Alternatief. Aan de laatste vroegen we wat ze dachten van de toenadering tussen het Vlaams Blok en de zionistische lobby (e.g. Joods Actueel).  

Ondertussen zet de groep rond Michael Freilich druk op de locale media. Zelfs met de voorstelling van de aanval als een comflict tussen 2 partijen wordt geen genoegen genomen. De suggestie dat ook Israël mee verantwoordelijkheid draagt in het conflict wordt niet getolereerd.

0 Comments on “Gaza conflict geimporteerd in Antwerpen”

Leave a Comment