Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Tamil terug naar Sri Lanka?

Share

Muruganandam Murugathas, Thas voor de vrienden, kwam 18 jaar geleden uit Sri Lanka naar België. Omdat hij maar geen geboortebewijs (absurd concept, trouwens) kreeg van de Srilankese ambassade, raakte hij nog steeds niet ‘gelegaliseerd’. Intussen heeft hij hier een gezin en een actieve rol, zowel in de Tamil-diaspora als in andere sociaal geëngageerde bewegingen. Een paar weken geleden werd hij, nadat hij zijn kindertjes naar school had gebracht, plots opgepakt en in een gesloten centrum gestopt, vanwaar hij ieder moment het vliegtuig op gezet kan worden. Het is vrijwel zeker dat hij bij aankomst in Sri Lanka het slachtoffer zou worden van mensenrechtenschendingen: zelfs de VN verklaarde dat het daar niet pluis is, Nederland en Engeland wijzen al principieel geen Tamils meer naar Sri Lanka uit. Zijn vliegtuigticket voor gisterenochtend is in ieder geval al verlopen, want donderdagavond werd een aanvraag tot schorsing van het uitwijsbevel ingediend. Op de uitspraak is het nog even wachten.

Facebookpagina met het laatste nieuws & petitie

 

1 Comment on “Tamil terug naar Sri Lanka?”

  1. #1 iez
    on Jan 3rd, 2013 at 5:23 pm

    Hij is vrij!
    Zie alhier:
    http://www.petities24.com/a/41676

Leave a Comment