Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Havenuitbreidingsplannen en nucleaire veiligheid

Share

De Vlaamse deelregering heeft grootse plannen voor de Antwerpse haven op linkeroever maar het FANC, de federale nucleaire veiligheidsregulator stelt hier vragen bij. De plannen van de overheid voorzien slechts één toegangsweg tot de nucleaire site. Bovendien wordt de veiligheidsperimeter van 1800 meter rond de kerncentrale onder de mat geschoven. “Die perimeter is vastgesteld op basis van internationale ervaring ” zegt Karina  De Beule van het FANC. “Het is niet zo dat iedere industriële activiteit binnen die limiet uit den boze is”, zegt de Beule, “maar de Vlaamse regering voorziet in haar plannen geen inspraak voor de regulator. Verder wordt de perimeter alleen in de kleine letterjes vermeld  en is ze verwijderd van de plannen. ”

De Vlaamse regering zal eind dit jaar beslissen wat ze doet met de ontvangen bemerkingen, maar in  principe kan ze haar gang gaan en moet ze geen rekening houden met de opmerkingen van de nucleaire regulator.

1 Comment on “Havenuitbreidingsplannen en nucleaire veiligheid”

  1. #1 Wim van Hees
    on Dec 6th, 2012 at 5:01 pm

    Bij de recente ramp van Fukushima werd de bevolking tot 20 km (te laat) geëvacueerd. Als dat rond Doel zou moeten, wat geen zinnig mens hoopt natuurlijk!) stort het economische leven in Vlaanderen in. Maar omdxat hier geen aardbevingen zijn zal men hier wel niet van leren.

Leave a Comment