Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Bestuursakkoord in Borgerhout

Share

De N-VA is aan de macht in heel Antwerpen. Héél Antwerpen? Nee, een klein district bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers  en dat werd met veel geween en tandengeknars onthaald door de tot oppositie gereduceerde N-VA (nochtans de grootste partij in het district). Dat de coalitie tot stand kwam mede dankzij de steun van Luc Moerkerke – het eertijdse CD &V lid die nu als onafhankelijke zetelt, zeer tot het chagrijn van Nahima Lanjri, die zich wel een heel andere toekomst in het district had voorgesteld – mocht dan al moeilijk te slikken zijn, de bitterste pil is toch wel de deelname van PVDA+ die met hun vier verkozenen de schepen van voor jeugd, diversiteit en samenlevingsopbouw, tewerkstelling en lokale economie, markten en foren mochten leveren.  Zohra Othman kwam daar een woordje over plaatsen tijdens de uitzending, samen met Ikrame Kastrit, de voorzitster van de districtraad (want in Borgerhout wordt de zitting niet voorgezeten door de voorzitter van het college). Stephanie van Houtven (schepen voor cultuur en feestelijkheden en senioren) zou er ook bij zijn maar moest zich helaas excuseren.

0 Comments on “Bestuursakkoord in Borgerhout”

Leave a Comment