Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? FIAN

Share

Een tweetalig uitzending! Eerst praten we in het Nederlands met An-Sofie Leenknecht over wat FIAN, het Food First Information and Action Network, precies is en wat het doet. Kort: FIAN komt op voor mensen wier recht op voeding bedreigd wordt, meestal omdat ze hun grond kwijt raken, en baseert zich daarbij op het internationaal recht. Daarna bellen we Manu Eggen en gaan we in het Frans in op een paar actuele dossiers, meer bepaald de problematieken van ‘land grabbing’ en van ggo’s. Hier blijkt ook duidelijk dat FIAN niet enkel met de zielige mensen in ‘het zuiden’ begaan is, maar een globale visie heeft op een eerlijke en duurzame voedselvoorziening die ook op Europa van toepassing is.

Website van FIAN Belgium

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

0 Comments on “Voorwaarts!? FIAN”

Leave a Comment