Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Provincie skeptisch tegenover schaliegas

Share

Open-VLD provicieraadslid Inge Michielsen  interpelleerde afgelopen week in de Provincieraad naar aanleiding van de geruchten betreffende mogelijke boringen naar schaliegas (shale gas) in de Kempen, waarbij ze haar bezorgdheid uitte over de zaak.

Ze geeft een stand van zaken,  legt uit wat de rol is van de provincie in deze en wat haar bedenkingen zijn. Ze vindt het belangrijk dat niet alleen het potentieel, maar ook de risico’s van fracking (de exploitatie van schaliegas) onderzocht worden. Geen onlogisch, maar toch een opvallend standpunt voor een liberaal. “We vinden economie belangrijk, maar dat mag niet ten koste gaan van de mensen. De winning van schaliegas gaat de toekomst belasten, investeringen  in hernieuwbare energievormen niet. “

0 Comments on “Provincie skeptisch tegenover schaliegas”

Leave a Comment