Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Diepe waters op de Turnhoutsebaan

Share

Voorstad, de middenstandsorganisatie van de Turnhoutsebaan,  veranderde deze week haar naam  in BoHo 2140, met als slogan ‘Waar winkelen werelds is’. Eerder in de week ontvingen we echter een persbericht van een aantal handelaars van de Turnhoutsebaan die kritisch staan tegenover Voorstad/ BoHo.

We hebben Moumen Chennouf, woordvoerder van de critici,  te gast in de studio. Hij verwijt Voorstad/BoHo een gebrek aan aandacht voor diversiteit en vooral een gebrek aan inspraak en openheid naar hun leden toe. “We zijn het paternalisme beu.”

Dat Alain Herremans, de vorige Voorstad-voorzitter, lokaal  zeer politiek actief is, was ook een punt van kritiek. Dat de nieuwe voorzitter niet politiek gekleurd lijkt, is voor Chennouf geen geruststelling, aangezien Herremans nog altijd mee BoHo bestuurt.

De lokale politica Fatima Bali vindt het goed dat anderen voor meer diversiteit pleiten, maar zegt dat Voorstad daar wel degelijk aan gewerkt heeft. “Voorstad/BoHo houdt wel degelijk rekening met de signalen die ze krijgt en is altijd vragende partij geweest naar inbreng van mensen van vreemde origine. Maar  Eer en Trots houden sommigen tegen om zich te engageren. Ik stel voor dat de ontevredenen in gesprek gaan met BoHo.”

Ook BoHo2140-voorzitter Joost Sierens weerlegt de kritiek als zou BoHo involdoende inspraak bieden: “De wetgeving rond vzw’s geeft het beslissingsrecht aan de bestuursleden. Leden moeten wettelijk gezien geen stemrecht krijgen, maar zij zijn welkom in het bestuur. Wij hebben iedereen uitgenodigd op de vergadering afgelopen donderdagavond, ook Moumen, maar ik werd niet uitgenodigd bij hen. Dat hij mij contacteert, iedereen is welkom, ik zal hem met open armen ontvangen.”

Moumen Chennouf neemt  geen voldoening met de respons van Sierens en dreigt ermee om een tweede middenstandsvereniging op te richten.

0 Comments on “Diepe waters op de Turnhoutsebaan”

Leave a Comment