Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Heren feministen, hierheen!

Share

Het VOK (Vrouwen Overleg Komitee) en deBuren organiseren in 2012-2013 een lezingen- en debattenreeks over actuele feministische kwesties, die verschillende steden aandoet. Deze week woensdagavond in ‘t Stad (Atlas) gaat het over Mannelijke Voorvechters. We belden met Kristien Hemmerechts, één van de feministen (v/m) die die avond aan het woord zullen komen.

Woensdagavond 19u30 in Atlas – gratis, reserveren aangeraden

1 Comment on “Heren feministen, hierheen!”

  1. #1 rob-ert-ina van damme
    on Mar 2nd, 2013 at 9:44 pm

    toen ik in november 2011 na een 14-jarige zelfanalyse (dmv het lezen van boeken, cursussen en lezingen volgen, interacteren met anderen, bepaalde films enz.) er volledig ben achtergekomen wie ik ben (= o.a. een “transvrouw”) wens ik daar iets mee te doen om op een subtiele wijze andere mensen zoveel mogelijk te helpen. Ik vind dan ook al enege tijd dat er dringend iets gedaan dient te worden aan de (seksuele) uitbuiting en onderdrukking van de vrouw (alsook kinderen). Een vrouw is mentaal veel sterker dan een man en vele mannen hebben dan ook schrik… Ik laat zo veel mogelijk ballonnetjes op via allerlei kanalen en toon me hoe ik me voel = fysiek een man maar mentaal een vrouw. Ik breng eyeliner aan, lipstick, oogschaduw, mascara, nagellak, etc en kom zoveel mogelijk op voor de vrouw! Maar alles onder het motto “festina lente” = haast u langzaam en het dient plezant te blijven, ook ben “ik” niet belangrijk = ik ben maar een druppel in de oceaan maar tracht dus anderen wakker te maken 😉

Leave a Comment