Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Illegale goederen gelabeld

Share

Volgens het internationaal recht mag men in bezette gebieden geen economische activiteiten voor eigen rekening uitvoeren. Dat is op de Westelijke Jordaanoever heel anders geregeld. Niet alleen wordt er in de Israëlische nederzettingen geproduceerd, die producten worden dan ook nog geëxporteerd als ‘made in Israël’. Conform een verse Europese richtlijn zijn nu in een aantal EU-lidstaten, waaronder België, voorstellen in de maak om deze producten tenminste te labelen als – ja, als wat? Als  ‘made in Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever’? Dus eigenlijk als ‘illegaal’? We belden met van Vredesactie, een organisatie die rond deze materie al eerder actie voerde.

0 Comments on “Illegale goederen gelabeld”

Leave a Comment