Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Illegale goederen gelabeld

Share

Volgens het internationaal recht mag men in bezette gebieden geen economische activiteiten voor eigen rekening uitvoeren. Dat is op de Westelijke Jordaanoever heel anders geregeld. Niet alleen wordt er in de Israëlische nederzettingen geproduceerd, die producten worden dan ook nog geëxporteerd als ‘made in Israël’. Conform een verse Europese richtlijn zijn nu een in aantal EU-lidstaten, waaronder België, voorstellen in de maak om deze producten tenminste te labelen als – ja, als wat? Als  ‘made in Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever’? Dus eigenlijk als ‘illegaal’? We belden met van Vredesactie, die rond deze materia al eerder actie voerden.

0 Comments on “Illegale goederen gelabeld”

Leave a Comment