Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Earth Hour: ook Antwerpen doet mee (maar houdt het liever stil)

Share

Een paar weken geleden trokken het  Antwerps en Gents stadsbestuur onze aandacht met een promo filmpje voor Earth Hour, een klimaat-initiatief van WWF dat doorgaat op 23 maart en dat overheden en bevolking wil engageren tot het verminderen van CO2 uitstoot.

Earth Hour is een symbolische actie waarin gevraagd wordt om het licht uit te doen gedurened één uur, maar anderszijds wel de grootste gezamenlijke klimaatactie ter wereld. Daarnaast dagen WWF en de gecontacteerde burgemeesters de burger uit om ook een energie-besparende actie te doen. U kunt nog altijd meedoen en zo een signaal uitsturen naar de beleidsmakers dat klimaatactie belangrijk is.

Met haar ligging aan de schelde loopt Antwerpen het risico als één van de eersten slachtoffer te worden  van de stijgende zeespiegel. De stad beloofd tegen 2020 haar uitstoot met 20% verminderen en 20% hernieuwbare energie te gebruiken door het  uitbouwen van warmtenetten en  het streven naar klimaatneutrale woningen. Verder zegt schepen Nabila Ait Daoud  dat Antwerpen een lage emissie zone wil introduceren in Antwerpen en de meest vervuilende vrachtwagens weren.
We contacteerden de afgelopen twee weken  burgemeester en schepen ettelijke malen met de vraag de zaak  toe te lichten, maar zij wilden er verder niets over kwijt.

WWF doet later dit jaar een oproep naar de steden om mee te doen aan de Eearth Hour City Challenge, een wedstrijd waarbij de plannen worden vergeleken  van de steden om hun CO2 uitstoot te verkleinen.
Vanavond is er nog een groot dansfestijn aan het Atomium.

Toelichting door Koen Stuyck van WWF.

0 Comments on “Earth Hour: ook Antwerpen doet mee (maar houdt het liever stil)”

Leave a Comment