Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Sunita Narain

Share

De Indiase milieu-activiste Sunita Narain was enkele dagen in België. Gisterenavond gaf ze een lezing in Antwerpen. Vooraf kon iez haar interviewen, samen met Theo Vaes van de Village Reconstruction Organisation. Wij hadden het over het Centre for Science and Environment waaraan zij al sinds 1982 verbonden is en de actieve rol daarvan in het beïnvloeden van de politieke besluitvorming; over de teloorgang van lokale oplossingen; over Gandhi natuurlijk en zijn swadeshi; over activisme in India; over het frappante verschil tussen India en China op het gebied van armoedebestrijding; en tenslotte, kort & krachtig, over het klimaatbeleid van de VSA.

Sunita Narain was in Antwerpen op uitnodiging van MO*, het Vlaams-Nederlands huis De Buren, Argus (het milieupunt van KBC) en CERA.

0 Comments on “Sunita Narain”

Leave a Comment