Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? Amnesty International

Share

Voelt u zich ook onaangenaam gemarineerd in machteloosheid als u al dat onrecht ziet op tv? Wel, zo’n goeie vijftig jaar geleden dacht er iemand: als al die zich druk makende mensen nu hun krachten eens bundelen, dan kunnen ze er misschien ook iets aan doén. Et voilà, Amnesty International was het resultaat. Vertrokken met briefschrijfacties aan regeringen over de ‘gewetensgevangenen’ in hun land, verbreedden zowel de thematiek als de gehanteerde strategieën van de organisatie. We belden met Lore Van Welden van de Vlaamse afdeling over achtergrond, doelstellingen, structuur, financiering, huidige campagnes, en het al dan niet universele karakter van De Rechten Van De Mens. Een prachtige uitdrukking om te onthouden: Op lange termijn zeer ongeduldig zijn.

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

0 Comments on “Voorwaarts!? Amnesty International”

Leave a Comment