Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? Unrepresented Nations and Peoples Organization

Share

 

De VN is de internationale organisatie waarin alle staten vertegenwoordigd zijn. Tenminste, alle erkénde staten. Sommige de facto staten, zoals Somaliland, worden gewoon niet erkend, wat maakt dat ze over allerlei niet mee kunnen beslissen. Elders zijn er bevolkingsgroepen die een eigen staat ambiëren, of tenminste meer autonomie en zeggenschap binnen hun land. Voor al die niet in de VN vertegenwoordigden is er de Unrepresented Nations and Peoples Organization of UNPO. Wat UNPO precies doet krijgt u te horen van Jeroen Zandberg uit Den Haag en Maud Vanwalleghem uit Brussel.

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

0 Comments on “Voorwaarts!? Unrepresented Nations and Peoples Organization”

Leave a Comment