Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Tweede internationale mars tegen Monsanto

Share

Op 12 oktober, in de buurt van de wereldvoedseldag (16/10), gaat voor de tweede keer een wereldwijde mars tegen Monsanto door. Men verwacht daarmee miljoenen mensen op de been te brengen, op de vijf continenten. Hier in België wordt de actiedag in Brussel georganiseerd door Occupy Brussel. Kévin, één van de betrokkenen, kwam in Antwerpen (in het Frans) meer achtergrond geven over de onrust over gezondheidsrisico’s, bedreiging van de biodiversiteit, en bedenkelijke monopolie-posities. Ook hier, zoals op andere beleidsdomeinen, klinkt de roep om een regularisering van het lobbywerk van de grote bedrijven, dat het democratisch proces toch enigszins scheeftrekt. We noteerden in dat kader het initiatief D19-20, voor een politiek in het belang van de burger.

Voor meer informatie over de mars, en desgewenst inschrijven voor samen daarheen, kunt u volgende zaterdag 5 oktober op de Groenplaats terecht.

Enorm veel fb-events te vinden hierover, waarvan drie voor ons relevante: den internationale, die van Brussel, (waar u zich ook nog kunt aanmelden als u met de 1 of andere info-stand op het evenement aanwezig wilt zijn), en ééntje voor vertrekkers uit Antwerpen.

 

 

1 Comment on “Tweede internationale mars tegen Monsanto”

  1. #1 OA
    on Oct 9th, 2013 at 12:04 pm

    Het officiële event in Brussel: https://www.facebook.com/events/1411093459104208

    Naast het vermelde event van Occupy Antwerp dat mensen uitnodigt mee te doen in Brussel, is er ook een event op de Groenplaats in Antwerpen die dag (vorig jaar kwamen daar spontaan een 200-tal mensen voor samen daar) : https://www.facebook.com/events/677892058890267/?fref=ts

Leave a Comment