Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Academics Against Mass Surveillance – Ludo Abicht

Share

250 academici van over heel de wereld protesteren via een gezamelijke verklaring tegen het verzamelen van persoonlijke gegevens door inlichtingendiensten. De verklaring wijst er onder andere op dat mensen wereldwijd nog nooit zo scherp in de gaten zijn gehouden als in deze tijd. Ook 26 Belgische academici ondertekenden deze verklaring. Een van hen is Ludo Abicht van de Universiteit Antwerpen. We ontvingen de filosoof in de studio en praatten over privacy en inlichtingendiensten, maar ook over vrijheid, democratie, hoe de mens rechten en verworvenheden kwijt speelt en waarom u zich voor het nieuwe jaar beter kan voornemen om kritisch en verontwaardigd te zijn.

Het manifest kan u hier lezen: http://www.academicsagainstsurveillance.net/

0 Comments on “Academics Against Mass Surveillance – Ludo Abicht”

Leave a Comment