Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Piratenpartij

Share

Christophe Cop en Kjell Segers in de studio, van de Antwerpse Piratenpartij (fb). Zij legden ons uit waar de partij vandaan komt en waar ze hoopt heen te gaan. De eerste Piratenpartij was Zweeds en werd in 2006 opgericht door ene Rickard Falkvinge op basis van een paar principes: vrije cultuur en ideeën, directe politieke inspraak, transparantie binnen de overheid, en bescherming van de persoonlijke privacy. Op een paar jaar tijd raakten er zowaar een paar piraten in het Europees Parlement. Intussen ontstonden er overal ter wereld zusterpartijen. Het concrete programma van de Belgische is momenteel in wording. Deze maandagavond organiseert de Antwerpse branche een docu-en-discussie-avond in filmhuis Klappei.

0 Comments on “Piratenpartij”

Leave a Comment