Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

NewB update

Share

Op zaterdag 18 januari was er weer een algemene vergadering van NewB, de nieuwe coöperatieve bank in oprichting. We hoorden van woordvoerder Marc Bontemps wat daar verteld, besproken en beslist werd. Een paar puntjes hieronder kort uitgeschreven, en nog meer interessants in de audio. En dan de hamvraag: wanneer zal NewB operationeel zijn? Wel: waarschijnlijk in 2015.

  • Het aantrekken van grote, professionele investeerders doet natuurlijk de vraag rijzen of die niet in die mate op de besluitvorming gaan doorwegen dat de mooie principes in het gedrang komen, maar blijkbaar zijn er zo toch nog die zich met de nieuwe bank kunnen identificeren.
  • Er werden twee nieuwe bankiers aan het team toegevoegd, die ongetwijfeld hogere salarissen graag inruilen voor de uitdaging van het NewB-project. Een pijnpunt blijft de onevenwichtige genderverdeling, tja, niks aan te doen.
  • Na een structurerende pauze kunnen nu weer nieuwe coöperanten zich aansluiten. Bepaalde leden, waaronder zowaar een bio-begrafenisondernemer, zullen ook voordelen aanbieden exclusief aan mede-coöperanten. Iets om  naar uit te kijken!

0 Comments on “NewB update”

Leave a Comment