Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Timm’s reis naar Israël en bij nader inzien toch ook maar naar Palestina

Share

Timm ging op reis naar Israël, en ging  zich daar niét met Het Conflict bezighouden. Daar bleek echter niet omheen te reizen. Toch ook naar de Westelijke Jordaanoever dan maar. Omdat hij iets met film doet, en iets had opgevangen over een bioscoop ofzo in Jenin, koos hij dat stadje als bestemming. Onderweg werd hij geconfronteerd met wat de opdeling van het gebied in zone A, B en C in de praktijk inhoudt. Ter plaatse bleek dat hij terechtgekomen was in wat als de grootste ‘leverancier’ van Palestijnse zelfmoordaanslagplegers beschouwd wordt. Het stadje-annex-vluchtelingenkamp kende dan ook al een zware voorgeschiedenis. Het leven gaat daar uiteraard desondanks ook gewoon zijn gangetje, met als sterke bekommernis hoe het met Real en Barcelona gesteld is. Hij werd meegetroond naar de universiteit (jawel, er is daar een universiteit), en werd prompt tewerkgesteld. Wordt vervolgd!

Documentaire Arna’s Children over The Freedom Theatre in Jenin

0 Comments on “Timm’s reis naar Israël en bij nader inzien toch ook maar naar Palestina”

Leave a Comment