Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Apache.be wil boven de radar komen

Share

Nieuwssite Apache.be besliste onlangs om extra te investeren in  journalistiek.  In  tijden waarin   mediahuizen en- lanen journalisten ontslaan om de teruglopende kranten- en weekbladenverkoop te compenseren roeit Apache dus tegen de stroom.  
De nieuwssite die zich richt op het  diepgaander  journalistiek werk werd vijf jaar geleden opgericht en heeft nog altijd slechts een beperkt bereik. Maar het plan is nu om de komende jaren boven de radar uit te komen en daarom moet anderhalf miljoen opgehaald worden. Dat gebeurt via crowfunding van de coöperatie boven Apache. 
We hebben nu te weinig artikels om de mensen ervan te overtuigen om een abonnement te nemen. We mikken  op 11.000 betalende abonnees binnen 3 jaar“.  zegt hoofdredacteur  Karl Van den Broeck.

Door ons werk komt er druk te staan op de andere media om onderzoeksjournalistiek ernstig te nemen. En dat is nodig: de VRT moet volgens de Beheersovereenkomst aan onderzoeksjournalistiek doen. Maar ze doen het niet, behalve twaalf keer per jaar met Panorama.  Volgens de overeenkomst zouden ze ook op Radio 1 en op de andere zenders aan onderzoeksjournalistiek moeten doen.”

Apache heeft zich verder met een aantal andere kleine mediaorganisaties verenigd in “Media 21” om te pleiten voor een overheidsbeleid dat journalistiek ondersteund in plaats van mediabedrijven.

0 Comments on “Apache.be wil boven de radar komen”

Leave a Comment