Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Europees beleid inzake de handel in wilde dieren

Share

Alhoewel ook u waarschijnlijk dagelijks minstens één leeuw ziet (standbeeld, wapenschild, vlag …), zijn de levende exemplaren snel van onze bol aan het verdwijnen. De Britse organisatie Lion Aid wil daar iets aan doen, door op politiek vlak te lobbyen voor een betere beschermende wetgeving. Helaas gaat de realiteit de andere kant op, vertelt ons Dr Pieter Kat: er is de laatste jaren een enorme toename in de handel in illegale trofeeën, met een onverzadigbare markt in Asia voor super-kwakzalversingrediënten als leeuwenbeenderen, schubdierschubben en neushoornhoorn. Daarvoor worden astronomische bedragen betaald, juist omdat deze ‘producten’ mede door hun illegaliteit zo zeldzaam zijn; en dat maakt de hele handel dan weer aantrekkelijk voor wie snel rijk wil worden en geen last heeft van knuffelige gevoelens voor uitstervende diersoorten. Ook hier in Europa is er nog werk aan de winkel, b.v. in het controleren van de verdacht massale export van ‘antiek’ ivoor uit de VK. Op 10 april organiseerde de EC daartoe een conferentie.

0 Comments on “Europees beleid inzake de handel in wilde dieren”

Leave a Comment