Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Eerste zitting VN-Milieudeputatie

Share

Net weer thuis vanuit Nairobi, vertelt Leida Rijnhout over de allereerste zitting van de nieuwe VN-Milieudeputatie aldaar. Er zal om de twee jaar zo’n zitting komen, waar alle milieuministers verwacht worden. Zo is er eindelijk een politieke dimensie toegevoegd aan het al veel langer lopende VN-Milieuprogramma. Leida Rijnhout was er als vertegenwoordigster van de Europese Milieufederatie, en daarnaast van ‘de NGO’s’, die als één van de negen major groups bij de VN in diverse materies de stem van het middenveld mogen laten horen.

Op de agenda stond in Nairobi onder andere de langverwachte opvolger voor de in september 2015 ‘eindigende’ millenniumdoelstellingen. Na zestien maanden gesleutel aan deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, zou u morgen (maandag 30 juni) een eerste uitgewerkt voorstel hiervan moeten kunnen terugvinden. Dat wordt dan in de algemene vergadering van de VN in september besproken. Niet zeker of we het juist hadden, maar we vonden online een zero draft.

Herbeluister eerdere interviews met Leida Rijnhout:
December 2013: over ANPED, intussen een onderdeel van de Europese Milieufederatie
Januari 2009: over de conferentie over duurzame en solidaire economie

0 Comments on “Eerste zitting VN-Milieudeputatie”

Leave a Comment