Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Sfinks Mixed 2014

Share

Na jaren het relatief goedkoopste festival geweest te zijn, koos Sfinks Mixed er vorig jaar voor om helemaal gratis te worden. Qua bereikbaarheid ging het festival er op vooruit, met tram 15 die nu vlak voor de Sfinks-inkom in Boechout stopt. Deze twee factoren resulteerden samen in veel meer jongeren en, nog meer dan voorheen, jonge gezinnen op de wei. Het lukte financieel, dus ook dit jaar kunt u er eind juli zonder inkom te betalen van de welbekende wereldse en ontdekkingsreizerige sfeer gaan genieten. We praatten met Patrick De Groote over de verschillende podia, van uitbundig tot ingetogen, van traditioneel tot werelds hip. Ook daarbuiten gebeurt er her en der op het terrein allerlei artistieks, dat niet altijd onder één Westers-analytische noemer (dans/circus/muziek …) thuis te brengen is. Bijzonder dit jaar: in de Praatbarak, waar artiesten in een verstaanbare taal hun verhaal komen doen, komt er ook een hele reeks parlées over Congo. Let wel: het festival dient nu inkomsten te puren uit de eigen horeca, dus uw picknick-mand en drankvoorraad kunnen niet meer mee het terrein op. Consumptie-bonnetjes en ook camping-plaatsen zijn op voorhand online bestelbaar.

Sfinks Mixed: donderdag 24 t.e.m. zondag 27 juli 2014 in Boechout bij Antwerpen

0 Comments on “Sfinks Mixed 2014”

Leave a Comment