Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

40ste Scheldewijding in Doel

Share

De 40ste Scheldewijding in Doel dit jaar, sinds vorig jaar (toen was er de 400ste verjaardag van Doel) nog uitgebreid met een ambachtelijke markt. Met dit evenement willen bewoners en sympathisanten laten zien dat het in het dorp ook anders kan.

Jan Creve van Doel 2020 resumeert de voorgeschiedenis. In de jaren zestig zou Doel al verdwijnen, maar daar werd in de jaren zeventig op teruggekomen. Eind jaren negentig kwamen dan toch weer uitbreidingsplannen voor de haven waarbij Doel moest sneuvelen. Al verschillende keren werden die plannen via juridische weg afgevoerd. Ook nu is het wachten op een uitspraak van de Raad van State. Intussen liep het dorp wel grotendeels leeg en kwam er een plaag van vandalisme, die wat geminderd is sinds een paar maanden geleden een burgerwacht werd opgericht.

Jan Creve benadrukt dat de haven en de polderdorpen perfect in harmonie naast mekaar kunnen bestaan, en dat de tweehonderd leegstaande huizen, al was het maar tijdelijk, beter ter beschikking zouden komen van wie geen woning vindt, of b.v. mensen die in de haven werken.

0 Comments on “40ste Scheldewijding in Doel”

Leave a Comment