Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Herdenking Nagasaki/Hiroshima

Share

In de stad Gent wordt vanavond de inslag van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki herdacht. Dit jaar is het exact 69 jaar geleden, daarom worden er zaterdag 9 augustus symbolisch 69 lampionnen te water laten aan de Korenlei in het historische centrum van Gent. Niet alleen de slachtoffers herdacht, maar ook wordt er gehoopt dat het wapen nooit meer gebruikt zal worden. Dat kan enkel in een kernwapenvrije wereld, zegt Vredesoverleg Gent. Wij bellen met woordvoerder Pieter Teirlinck. Meer op facebook.

Praktische info: herdenking Hiroshima/Nagasaki zaterdag 9 augustus 2014, Korenlei, Gent 21u-22u. Hieronder de treinverbinding vanuit Antwerpen centraal.

0 Comments on “Herdenking Nagasaki/Hiroshima”

Leave a Comment