Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Boulevard Amandla

Share

Sinds 2005 organiseert La Piscine d’Activité onder de noemer Boulevard Amandla elk jaar een rits evenementen die een uitwisseling en kruisbestuiving tussen Afrikaanse en Europese moderne kunst beogen. Sinds ze in 2009 met een kleurige optocht bijzondere Ghanese doodskisten door de stad trokken, kregen ze meer bekendheid.

De titel van dit jaar is Congo View. Er is open atelier in het nieuw Afrikaans Cultureel Centrum, met twee artiesten ‘in residence’: ministre de poubelles Emmanuel Botalatala, en Joe Okitawonya. Daarnaast werken ze in een oude kerk aan een installatie die een tijd in het centraal station opgesteld zal worden (vernissage maandagavond 29/9). Er zijn verder panelgesprekken, schoolbezoeken e.d. gepland, en op 4 oktober de voorstelling van de Nederlandse vertaling van het stripverhaal Madame Livingstone, een verhaal over de Grote Oorlog in Congo, van Barly Baruti.

Hier een volledig overzicht van alle activiteiten.

We belden eerst met mede-organisator Ludo Renders, en daarna met Joe Okitawonya. Helaas was er een technisch defect in de studio, waardoor de gesprekken niet opgenomen werden.

0 Comments on “Boulevard Amandla”

Leave a Comment