Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Hart boven Hard

Share

In de studio: Lebuïn d’Haese, geëngageerd kunstenaar, en één van de op dit moment meer dan 10.000 individuën die zich naast honderden organisaties al schaarden achter het burgerinitiatief Hart boven Hard. Oorzaak: verontwaardigd over het geplande, louter vanuit de economische hoek beredeneerde beleid van onze regeringen. De bal ging aan het rollen door enkele kunstenaars die de artistieke subsidies alsmaar verder zagen zakken, maar wel breder keken dan hun eigen winkel, en dus “niet willen dat de een voor zichzelf uit de brand sleept wat de ander dan extra moet ophoesten.” Verder nog uit hun alternatieve septemberverklaring: “Een economie staat in dienst van mens en samenleving, en niet omgekeerd”, “Als de economie niet goed draait en je begint te besparen, maak je het alleen maar erger”, “De essentie van de sociale zekerheid en van het sociale weefsel is niet de liefdadigheid uit de tijd van priester Daens” …  En, tot onze verbazing: “De overheidsinvesteringen zijn de laatste 20 jaar gehalveerd.”

De afgelopen week werden de organisatoren behoorlijk overrompeld door het snelle succes. Ze plannen nu snel met een concrete agenda naar buiten te komen.

Helaas was er een technisch defect in de studio, waardoor het gesprek niet opgenomen werden.

0 Comments on “Hart boven Hard”

Leave a Comment