Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Banken boren nieuwe inkomstenbronnen aan: uw zichtrekening

Share

Zorg er vanaf nu maar voor dat er voldoende geld op uw zichtrekening staat: als een domiciliëring niet kan uitgevoerd worden, zal niet alleen diegene die zijn geld niet ziet – terecht – ontevreden zijn, sommige banken rekenen daar nu ook een boete voor aan.

En  het gaat daarbij niet over verwaarloosbare bedragen:  bij ING incasseren ze niet minder dan  7,26 aan ‘administratieve kost’ als er onvoldoende saldo op uw rekening staat om een betaling te laten doorgaan.

De verantwoording hiervoor  dat er iets aan de wetgevingen rond betaling is veranderd waardoor niet alleen de crediteur zijn factuur opnieuw moet opsturen, maar ook de bank moet tussenkomen. Wat dat precies inhoudt is niet duidelijk, maar het lijkt er niet op dat veel manuele interventie nodig is. Twijfelachtig of een factuur van meer dan € 7 dus verantwoord is.
Bovendien stelt de vraag zich waar de bodemgrens is van wat deze dienstverleners aan diensten willen  leveren zonder extra kosten aan te rekenen. Misschien moet  u binnenkort toegangsgeld betalen om uw lokaal bankkantoor binnen te mogen…

Veranderen van bank? Best eerst checken of het bij de anderen niet van hetzelfde laken een broek is. Bovendien kan het goed zijn dat u uw rekening helemaal niet kunt afsluiten, want misschien hebt u 15 jaar geleden wel een hypotheek afgesloten bij uw bank …

0 Comments on “Banken boren nieuwe inkomstenbronnen aan: uw zichtrekening”

Leave a Comment