Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Jan Blommaert over de stand van het land

Share

“We zien de samenleving door de bril van gemanipuleerde media. Wie enkel de grote kranten leest of de VRT-site volgt heeft het gevoel dat rechtse stemmen overwegen, dat de meeste mensen achter rechtse standpunten staan. Het is dus van groot belang dat mensen andere fora scheppen, dat op andere manieren uitdrukking wordt gegeven aan hun bezorgdheden en standpunten. Daarin zijn betogingen nog altijd heel belangrijke instrumenten.

Jan Blommaert is academicus, blogger, commentator maar vooral links en kritisch. Met hem spreken we over de stand van het land en de manier waarop de N-VA gedrag vertoont die we van Een Andere Partij gewoon waren. Aanleiding is zijn recente blogpost “Laat ons deze regering gewoon extreemrechts noemen“.

“We hebben ons in dit land vele jaren lang laten leiden door een buitengewoon nauwe blik op extreemrechts. We hadden het Vlaams Blok, later Vlaams Belang – een partij van rauw verbaal geweld tegen alles wat niet tot het Eigen Volk behoorde,  gekortwiekt door een cordon sanitaire en veroordeeld door de rechtbank wegens racisme. Rond de club van Dewinter en Annemans zweefde nog wat schorremorrie: het nietige Voorpost, wat restjes van het VMO, en wat schimmige organisaties van ex-Oostfrontstrijders en andere collaborateurs, en hun nageslacht.

Met Blommaert hebben we het ook over onze sociale welvaartstaat en hoe die momenteel door de Zweedse -pardon kamikaze- coalitie ondermijnt wordt. Op 6 november stapt Blommaert mee op in de nationale betoging in Brussel, die georganiseerd wordt door de vakbonden. U gaat toch ook?

0 Comments on “Jan Blommaert over de stand van het land”

Leave a Comment