Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De drietraps-en-meer-raket van Wim van Hees

Share

De Vlaamse deelregering keurde de afgelopen week haar gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor Oosterweel goed.

De actiegroepen Ademloos en stRaten Generaal zullen in drie stappen proberen om de Oosterweeltanker te keren:
Er wordt een klacht ingediend bij de Ombudsman omdat de Vlaamse regering het volgens hen niet ernstig meent met inspraak en overleg.
Ten tweede zullen Ademloos en stRaten Generaal spreekrecht vragen in het Vlaams parlement om hun visie en alternatief uit de doeken te doen.
En last but not least zullen de actiegroepen, indien de deelregering verder blijft weigeren om met hen in overleg te gaan, in mei naar de Raad van State stappen.

Blijkbaar wordt verwacht dat het zover zal komen, want er werd al een oproep gelanceerd om de juridische aktie te ondersteunen met een bijdrage van 7€.

Tekst en omstandige uitleg door Wim van Hees van Ademloos.

Met procedures voor de Raad van State bestaat altijd het risico dat de uitspraak slechts valt nadat het betwist project er al staat.
“Maar daarmee eindigt het niet”, aldus Van Hees. “Er is nog een lang traject te gaan: er komt nog een project MER, er komt nog een bouwaanvraag enzovoort…  Het is dus  niet uit te sluiten dat onze raket nog wat extra trappen krijgt.”

0 Comments on “De drietraps-en-meer-raket van Wim van Hees”

Leave a Comment