Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Wim van Hees over de populariteit van De Wever en Janssens

Share

Uit een enquete door de Gazet van Antwerpen blijkt dat ‘de Antwerpenaar’ Bart De wever als betere burgemeester beoordeelt dan Patrick Janssens, met een respectievelijke populariteit van 42 en 39%.  Maar het huidig stadsbestuur van De Wever scoort wel minder goed dan de coalitie van Janssens. 27% zegt dat het huidig bestuur beter scoort, 35% vindt slechter.

Dat de burgemeester beter scoort dan het bestuur is niet nieuw volgens politicoloog ad interim Wim van Hees: “Dat had Patrick (Janssens) ook bij momenten, dat hij veel beter scoorde dan zijn coalitie, en zeker dan zijn partij, en dat zie je nu dus opnieuw.”
“Het is vooral opvallend dat de score van  Janssens en De Wever bijna identiek is, want 2 á 3% voor een dergelijke enquête is niet significant. En eigenlijk liggen de uitslagen voor de twee coalities ook dicht bij elkaar”

0 Comments on “Wim van Hees over de populariteit van De Wever en Janssens”

Leave a Comment