Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Verkiezingen Nigeria uitgesteld

Share

Vandaag waren er presidentsverkiezingen gepland in Nigeria, maar door de chaos in het noorden besliste de verkiezingscommissie de kiesgang zes weken uit te stellen. Stefaan Anrys van MO betwijfelt of het probleem met Boko Haram op zes weken militair opgelost geraakt. “Een gangbare interpretatie die de ronde doet, is dat president Goodluck Jonathan en zijn partij Boko Haram gebruiken als excuus om tijd te winnen, want ze staan op verlies.”

De uitdager, Muhammadu Buhari, is een voormalig militair dictator van het land. Hij zou de sharia willen invoeren en wordt medeverantwoordelijkheid voor moordpartijen aangewreven. Maar Buhari heeft wel een reputatie van propere handen en komt uit het noorden.
Wordt vervolgd op 28 maart.

0 Comments on “Verkiezingen Nigeria uitgesteld”

Leave a Comment