Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Duurzame studenten

Share

Vorig jaar ging Uact van start, een nieuwe studentenvereniging die, net als de Gentse tegenhanger UGent1010, in studentenmilieus wil werken rond het thema duurzaamheid. Arthur en Lene kwamen in onze studio vertellen over wat er tot nog toe al ondernomen werd (een voedselverspilde avond, groepsdeelname aan de dagen zonder vlees, in de kerstshop-hysterie een wandeling langs duurzame winkels, het installeren van een lifthaltebord …) en wat er op de agenda staat. Zo kreeg Uact onlangs samen met JNM een stukje grond toegewezen waar ze kunnen gaan stadstuinieren. Maart staat bij hen helemaal in het teken van de honing. Maandag 2 maart is er een film- en debatavond waarop ook een imker het woord zal voeren, en later komt er een zaadbom-knutsel-workshop om meer voor bijen interessante planten in de stad te verspreiden. Uact is ook mede-organisator van Fukushima aan de Schelde, een herdenking van de Japanse ramp die de aandacht wil vestigen op het ontbreken van een degelijk scenario moest het hier bij ons fout lopen. Daarvoor zijn twee evenementen gepland: een film- en debatavond over nucleaire veiligheid in het EcoHuis (dinsdag 10 maart om 20u) en een flashmob op de Groenplaats (woensdag 11 maart, 16u).

0 Comments on “Duurzame studenten”

Leave a Comment