Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Peter Veltmans (SAP) over de stand van het land

Share

Het zijn interessante tijden. In Griekenland wint het linkse Syriza de verkiezingen en lijkt het volk aan de macht. In België is een rechtse regering aan de macht en lijkt het vakbondsfront aan diggelen te liggen. Lijkt, want het ACV en het ACLVB bereiden ondanks het bereikte sociaal akkoord acties voor samen met het ABVV, dat uit de onderhandelingen stapte. Interessant die tijden, maar toch ook zwaar met hoge werkloosheidscijfers, fiscale fraude door grootverdieners, stijgende huurprijzen, etc.

In de studio: Peter Veltmans van de Socialistische Arbeiders Partij (SAP). Met hem praten we over deze thema’s, over het vooruitzicht voor links en over de hete herfst die nog lang niet afgelopen is, tot spijt van wie het benijdt. Het zijn interessante tijden.

In deel 1: over Griekenland en Europa, Syriza, hoe plots iedereen Syriza was, #swissleaks, links in Europa met Syriza en Podemos en de vermogensbelasting.
In deel 2: het sociaal akkoord, de vermogens(winst)belasting, de vakbonden en hun opstelling, de regering
In deel 3: het linkse kartel van Termont, de uitdagingen van de linkerzijde, voorzittersverkiezingen bij sp.a en de lijn van de PVDA, de sociaal-democratie en of deze regering nu ten val gebracht zal/kan worden.

Interessant leesvoer bij dit stuk:
– opiniestuk in De Morgen over de vermogenswinstbelasting mee ondertekend door Peter Veltmans: http://www.demorgen.be/opinie/het-enige-wat-ontbreekt-voor-een-vermogensbelasting-op-de-rijkste-belgen-is-de-politieke-wil-a2147054/
– Een meer uitgewerkte en meer becijferde argumentatie: http://www.sap-rood.org/de-vermogensbelasting-rechtvaardig-sociaal-en-economisch-verantwoord
/

0 Comments on “Peter Veltmans (SAP) over de stand van het land”

Leave a Comment