Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De eeuwige strijd van de Koerden

Share

De heroïsche strijd van de Koerden tegen Daesh (of zoals ze te vaak worden genoemnd: “ISIS”) in Syrië en Irak is een van de meest beklijvende van het afgelopen jaar. De strijd om Kobani, waar een kleinere groep Koerden de troepen van Daesh wist te verslaan, werd gezien als een van de kantelpunten van de hele bevrijdingsoperatie. Sinds begin maart beginnen gezinnen terug te keren naar Kobani. Maar alle hulp is welkom.

Derwich Ferho, voorzitter van het Koerdisch Instituut, is bij ons te gast. We spreken over deze strijd van de Koerden, die vaak iets weg heeft van een complex spel schaken. Ook over de meest recente ontwikkelingen in de Koerdische wereld spreken we. Sinds de laatste keer dat we Ferho spraken (dat was in januari 2010) is er namelijk heel wat veranderd. Over de Koerden hier, de boodschap van Ocalan, de politiek van Erdogan en de vooruitzichten op een onafhankelijk Koerdistan.

0 Comments on “De eeuwige strijd van de Koerden”

Leave a Comment