Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Armoede in Vlaanderen

Share

 

Ondanks de financiële crisis van 2008 lijkt België goed te hebben standgehouden op het gebied van armoede en ongelijkheid. En gelukkig maar dat het zo goed gaat met onze economie en dat de rijkste laag van onze bevolking het steeds beter heeft: dankzij het wonder van de ‘trickle down economics’ zal hun vooruitgang ook de armsten ten goede komen.

Maar kloppen deze vaak herhaalde mantra’s wel? Zijn we een landje waar slechts enkele in armoede leven, of is er veel te veel verborgen armoede? Wie is er allemaal arm?

Met Jos Geysels, o.a. voorzitter van o.a. 11.11.11. en de koepelvereniging Decenniumdoelen 2017, praten we over armoede in Vlaanderen. In deel 1 doen we aan begrippenverklaring: wat is armoede, wat is ongelijkheid? Hoe staat het met armoede in Vlaanderen? Klopt de foto die we van armoede hebben wel? In deel 2 hebben we het over de recente studie van Decenniumdoelen 2017 over de impact van de maatregelen van de Vlaamse en federale regering.

Jos Geysels schreef onlangs samen met Erik Vlaeminck een interessant pamflet over armoede: “De Schande en de keerzijde”.

0 Comments on “Armoede in Vlaanderen”

Leave a Comment