Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Hollandse Klimaatzaak nadert ontknoping

Share

Een groep burgers klaagde de Nederlandse overheid 2 jaar geleden aan voor het uitblijven van een afdoend klimaatbeleid. Het officieel standpunt van de  Nederlandse (liberaal/ sociaal democratische) regering is dat ‘we toch niet alleen voorop kunnen lopen’, maar de realiteit is dat Nederland het Gidsland geworden is voor hoe het niet moet.  De kolencentrales in aanbouw en het uitblijven van investeringen in hernieuwbare energie zijn symptomen van de malaise.

Aanstaande dinsdag volgt het slotpleidooi in Den Haag en de uitspraak wordt verwacht tegen de zomer. Indien de klagers gelijk krijgen, zijn de gevolgen verstrekkend. De media volgen de zaak dan ook op en de zitting van dinsdag zal live gestream worden (via urgenda.nl).
In België werd er, in navolging van Nederland, eind vorig jaar ook een Klimaatzaak opgestart.

Tekst en uitleg door Marjan Minnesma van Urgenda, de organisatie die de Nederlandse  zaak aanspande.

Link: Interview met klimaat-advocaat Roger Cox, december 2014

0 Comments on “Hollandse Klimaatzaak nadert ontknoping”

Leave a Comment