Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

#miljonairstakshetboek: de 30-urenweek

Share

 

Recent verscheen bij uitgeverij EPO het boek ‘De miljonairstaks en zeven andere briljante ideëen om de samenleving te veranderen’. Het is een boek van de ‘Hoe durven ze’-generatie, zegt Peter Mertens, voorzitter van de PVDA en samensteller van het boek. Acht ideëen worden telkens uitgewerkt door twee zielsverwanten aan de hand van een reeds bestaand voorbeeld in het buitenland. De schrijvers wijzen erop dat het dus niet onmogelijk is.

Nadat we vorige week Nadine Peeters ontvingen voor een gesprek over ‘De Weense Woonwals‘, zit Maartje de Vries deze week aan onze tafel. De Vries werkt bij Geneeskunde voor het Volk als onthaalmedewerker, maar is ook voorzitster van de vrouwenbeweging ‘Marianne’. Samen met Benjamin Pestiau schreef zij over de 30-urenweek waarvoor de PVDA momenteel campagne voert.

In deel 1 gaan we dieper in op hoe de 30-urenweek kan worden ingevoerd en hoe die gefinancierd wordt.
In deel 2 bespreken we de kloof man-vrouw en hoe doorheen de geschiedenis we steeds meer en flexibeler zijn gaan werken.
Tot slot praten we in een derde deel kort over de peiling van de BRTN en de Standaard  waarin PVDA achteruit gaat.

0 Comments on “#miljonairstakshetboek: de 30-urenweek”

Leave a Comment