Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Luchthaven? Parkhaven!

Share

Juicht Antwerpenaren: sinds 17 april kan u vanop de luchthaven van Antwerpen (ook wel: Antwerp Airport, Brussels North of de vliegplaain in Deurne) naar Barcelona, Southampton of zelfs Ibiza vliegen! Een maand later droomt men al luidop van toekomstige vluchten naar Moskou en Tel Aviv. En dat voor een luchthaven die niet rendabel is maar rechtgehouden met overheidsinjecties, vluchten heeft die (naar men zegt) niet vol zitten en voor de directe omgeving meer last dan lust is.

Het kan ook anders: enkele jongeren die rond JNM of Jeugdhuis Sorm in Deurne hangen staken de koppen bij elkaar. Resultaat: Parkhaven, een actiegroep die op een ludieke manier ijvert voor een andere invulling van de luchthaven. Zo werd bij een eerste actie de ondertunneling van de Krijgsbaan aangekondigd als de eerste stap naar een parkgebied op de Vliegplein. Aan onze micro’s zitten vier jonge Parkhavenaars: Arn, Amira, Anna en Stien. 

>> Meer info over Parkhaven op de facebookpagina;
>> Vergeten wat JNM is? Herbeluister hier de special gewijd aan de Jeugdbond voor Natuur en Milieu. 
>> Foto bij dit stukje is van de actie van 22 maart 2015, met toestemming van de facebookpagina van ‘Antwerpen Leefbaar‘ geplukt. 

0 Comments on “Luchthaven? Parkhaven!”

Leave a Comment