Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Caroline Copers (ABVV) over de Stand van het Land

Share

© Vlaams ABVV

Viert feest, maar zeer sober: een jaar geleden stemde Vlaanderen voor een rechts beleid. Zowel in het Vlaams Parlement als op het federale niveau zwaaien N-VA, de liberalen en de CD&V de plak. Hun beleid van besparingen en soberheidsmaatregelen, zoals de indexsprong, pensioenhervorming maar ook 1-euromaaltijden, werden door de straat beantwoord: grootse betogingen, stakingen, acties, enz. Het middenveld verenigde zich in Hart Boven Hard en de vakbonden

We praten over dit bewogen jaar met Caroline Copers, al tien jaar algemeen secretaris van het Vlaamse ABVV. Met haar gaan we dieper in op besparingen, een rechtse politiek, het verzet en de rol van de vakbond.

0 Comments on “Caroline Copers (ABVV) over de Stand van het Land”

Leave a Comment