Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Borgerhout TTIP-vrij!

Share

Vanavond boog de Borgerhoutse districtsraad zich over een voorstel om van Borgerhout een TTIP-vrije zone te maken. Een meerderheid – toevallig ook dé meerderheid – stemde voor het voorstel waardoor postcode 2140 de eerste Vlaamse TTIP-vrije zone wordt.

Tom Claessens (PVDA+) is het districtsraadslid achter dit voorstel. Met hem spraken we op zaterdag over het wat van het TTIP, de impact op de Borgerhoutenaar en waarom protest belangrijk kan zijn.

1 Comment on “Borgerhout TTIP-vrij!”

  1. #1 Jos Nijsten
    on Jul 9th, 2015 at 10:39 am

    Mooi TTIP voorbeeldje: Uruguay wordt juridisch aangevallen door Philip Morris omdat er een anti-tabak campanje gevoerd wordt in het kader van de volksgezondheid. Het sigarettenbedrijf voelt zich benadeeld in zijn jacht op poen en kan volgens de regels van de TTIP de Uruguayaanse overheid via een industrie-rechtbank dwingen om de campanje te stoppen. De woordvoerders van die industrie noemt men ‘politici’.

Leave a Comment