Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Is Faith-based Violence Religious?

Share

Bovenstaande vraag wordt momenteel interdisciplinair behandeld tijdens de internationale Summer School van UCSIA. Daar komen ieder jaar zo’n dertig à veertig doctorerenden / pas gedoctoreerden van op de vijf continenten heen om er hun studiewerk aan mekaar voorstellen, wat resulteert in waardevolle feedback en blijvende contacten. Ook een paar gevestigde namen uit de academische wereld maken er hun opwachting. Twee daarvan geven een lezing die voor het publiek open staat. Academisch UCSIA-directeur Luc Braeckmans kwam in onze studio over de Summer School vertellen. Een paar jaar geleden was hij al eens bij ons te gast om het over UCSIA zelf te hebben.

De lezingen gaan telkens door tussen 18u en 19u45 in de Prinsstraat 13.
Bijwonen kan gratis, op voorhand online inschrijven is gewenst.

Dinsdag 25 augustus: Prof. dr. Peter Neumann:
Characteristics of Religiously Motivated Terrorism
Donderdag 27 augustus: Prof. dr. Marat Shterin:
Faith and Frontline: Religion in the Russian-Ukrainian Conflict

0 Comments on “Is Faith-based Violence Religious?”

Leave a Comment